Kom jij in actie voor het te laat is?

Meer gratis tips over vitaliteit?

Meld je gratis en vrijblijvend aan om per mail up to date gehouden te worden.

Het lijkt erop dat we moeten leren leven met virussen. Leren leven met een virus kan gemakkelijker worden als er een sterk immuunsysteem is. Om je immuniteit en gezondheid te versterken is kennis nodig. Dit is wat we massaal gemist hebben de afgelopen jaren. Onze omgeving is niet ideaal voor een makkelijke gezonde leefstijl. Onze metabole gezondheid verzwakt snel. Hierdoor komt het omzetten van voedingsstoffen in bouwstoffen en energie voor een vitaal sterk lichaam onder druk te staan. De bloeddruk is te hoog (130/75 mm Hg of meer), het HDL-cholesterolniveau is te laag, de BMI is te hoog (25 of meer) (30 of meer obese), en de buikomtrek is te groot (bij mannen: groter dan 94 centimeter, bij vrouwen: groter dan 80 centimeter).

Veel mensen hebben gezondheidsproblemen gekregen de afgelopen jaren. En ervaren gezondheid als een groot gemis. De aanwezigheid van vitaliteit bepaalt in grote mate levensvreugde. Zoals voluit deelnemen in de maatschappij. Een gezond mens is een mens dat vitaal is, energie heeft en levenslust heeft. Wanneer je als mens vitaal bent dan zijn fysieke, mentale, emotionele en sociale gevoelens, belevingen en uitingen in evenwicht. In de gezondheidszorg zouden we erbij gebaat zijn dat we van kinds af aan preventief een passende leefstijl aannemen om ziekten te voorkomen en vooral om iedere dag vitaal te leven. Gezondheidszorg kan een vak worden op iedere onderwijsinstelling. Zodat we in Nederland leren hoe we om kunnen gaan met ons lichaam.

De noodzaak van gezondheid inzien en vitaliteit gaan ervaren is mind blowing!

Het CBS meldt dat de ziektekosten momenteel ruim 100 miljard euro per jaar bedragen. Dit bedrag groeit hard en  als we zo doorgaan kunnen we het maandelijkse premiebedrag aan ziektekosten niet meer dragen. Bovendien zijn er in verhouding veel te veel mensen nodig die in de zorg moeten gaan werken. We leven iedere dag in een maatschappij met overvloed. Het gemak dient de mens maar het gemak beïnvloedt ook de levensduur die zonder pijntjes of chronische ziekte geleefd kan worden. Zelfzorg en verantwoordelijkheid, regie nemen over gezondheid en vitaliteit wordt steeds belangrijker. Het is een opportuniteit om nu te werken aan bewust en gezond leven. De letterlijke gezondheidszorg. Kom jij nu in actie? Voor dagelijks plezier en voor het te laat is?

Meer gratis tips over vitaliteit?

Meld je gratis en vrijblijvend aan om per mail up to date gehouden te worden.

LIN Leefstijl Instituut Nederland draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders