Vitaliteit, een belangrijke rol in ieders leven

Meer gratis tips over vitaliteit?

Meld je gratis en vrijblijvend aan om per mail up to date gehouden te worden.

Jezelf vitaal voelen is een heel fijn gevoel, met dat gevoel wordt onder andere je daadkracht steeds versterkt. Vitale mensen bruisen van energie en stralen dat uit, kunnen negatieve ervaringen positief ombuigen, zijn gemotiveerd waardoor ze doelen stellen en die doelen willen bereiken. Vitale mensen voelen zich in het algemeen ook gezonder en gelukkiger dan minder vitale mensen.

Vitaal zijn wordt zo wel heel aantrekkelijk?

Vitaliteit is populair en een belangrijk onderwerp op de werkvloer.

Vitale werknemers zorgen voor minder ziekteverzuim, tonen dat het werkvermogen hoog ligt en zijn vaker betrokken. Allemaal belangrijke voordelen wanneer je bedrijf beschikt over vitale werknemers. Daarnaast komt vitaliteit werknemers ook ten goede in de privésfeer.

Vitaliteit is een gezonde, geestelijke en lichamelijke gesteldheid. Het leidt tot balans in het leven, geeft levensenergie en levenslust. Verschillende factoren zorgen ervoor dat vitaliteit bereikt wordt:

Vitaliteit op de werkvloer

Voor goede prestaties is een gezond lijf nodig. Vitaliteit van werknemers zou de hoogste prioriteit krijgen wanneer werkgevers zich echt realiseren wat een verschil dit maakt op de werkvloer. Het verdient echte aandacht. Vitale werknemers zorgen voor daling van veiligheidsongevallen, verhoging van betrokkenheid, loyaliteit, minder ziekteverzuim, hoger werkvermogen en daarmee hogere bedrijfswinst. Een werknemer met voldoende energie die niet de intrinsieke motivatie kan vinden voor het uitvoeren van zijn werkzaamheden is geen vitale werknemer. Door inzicht in deze factoren komt vitaliteit steeds vaker onder de aandacht van het bedrijfsbestuur. 

Eenieder is uiteraard in eerste instantie (deels) zelf verantwoordelijkheid voor zijn of haar eigen vitale gesteldheid. Maar een werkgever kan in grote mate positief bijdragen aan de gesteldheid van zijn werknemers. En niet zonder reden. Deels omdat een groot gedeelte van het dagelijks leven op de werkvloer plaats vindt en een fijne werkomgeving en fijne leefomgeving in het geheel een belangrijke rol speelt bij vitaliteit. Aan sporten en bewegen, ook van groot belang, kan een werkgever eveneens eenvoudig een positieve bijdrage leveren. Dit levensgeluk heeft weer invloed op de slaap. Maar ook de juiste voeding is van belang. Kortom alles hangt met elkaar samen en speelt een belangrijke rol bij optimale vitaliteit. Werknemers en bevlogen collega’s die met plezier naar het werk gaan zijn van grote waarde voor ieder bedrijf en dragen in grote mate bij aan de bedrijfswinst.

Daarom biedt Leefstijl Instituut Nederland training, workshops en coaching voor de werkgever en zijn werknemers om vitaliteit op de werkvloer te bevorderen en particuliere programma’s wanneer je individueel wil werken aan leefstijl en vitaliteit voor persoonlijke groei.

Meer gratis tips over vitaliteit?

Meld je gratis en vrijblijvend aan om per mail up to date gehouden te worden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

LIN Leefstijl Instituut Nederland draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders