Vitaliteit-programma voor ondernemers

Jouw weg naar vitaliteit wordt een positieve stroom op de werkvloer

Zonder vitaliteit geen optimale bedrijfswinst

Ben jij een ambitieuze ondernemer met een goed lopend bedrijf  en weet je dat gebrek aan vitaliteit invloed heeft op het succes van het bedrijf? Er is mogelijk niet genoeg energie om door te pakken en een balans tussen werk en privé is er nauwelijks. Je realiseert je dat het tijd is om niet alleen een solvabel bedrijf op te bouwen, maar ook aan het roer van het bedrijf beter voor gezondheid te zorgen. Door te werken aan vitaliteit zul je merken dat je nóg meer uit je bedrijf kan halen en meer kunt genieten van het  leven. 

Het vitaliteit-programma van Leefstijl Instituut Nederland leert begrijpen hoe belangrijk leefstijl is voor welzijn door:

Problemen met jouw vitaliteit?

Herken jij je in de volgende punten?

Lange termijn gevolgen

Laat de vitaliteit van jou en je werknemers niet aan het lot over. Als vitaliteit geen kernwaarde wordt van jouw bedrijf, dan kan dit de volgende gevolgen hebben:

Waarom je NU moet starten

Hoe eerder vitaliteit in de schijnwerpers staat hoe sneller de stap naar een energiek leven is gemaakt. Je voelt je gezonder en gelukkiger en er is meer kans op groei en bedrijfswinst. Gezonde mensen bruisen van energie en stralen dat uit. Zij kunnen negatieve ervaringen positief ombuigen en zijn gemotiveerd waardoor ze doelen stellen en die willen bereiken. Wacht niet tot het te laat is. In het leven wil je leven en daarin is vitaliteit het mooiste bezit. Met jouw vitaliteit ben je niet alleen zelf blij maar ook je naasten zullen je dankbaar zijn.

Wat doet een coach van LIN voor jou?

Als leefstijlcoach gidsen wij jou en de werknemers in het bedrijf bij het aanpassen van de dagelijkse leefstijl gewoontes. Jij bent uniek en het bedrijf ook. De interventies in het vitaliteits-programma zijn methodisch en kunnen individueel en op groepsniveau worden ingezet. Er wordt informatie verzameld, we stellen specifieke behoeften en problemen vast, we gaan activiteiten uitvoeren volgens een planning, we ondersteunen, evalueren en stellen bij. Dit om het vitaliteits doel duurzaam te integreren in het dagelijkse leven. Een programma op maat dat past bij jou unieke persoon. Een bedrijfsprogramma voor werknemers dat aansluit bij jou visie en onze kijk op de organisatie met een aantal samen te bepalen opvolgende coach-momenten. Binnen het vitaliteits-programma worden de volgende vier leefstijl thema’s geïmplementeerd.

De vier leefstijl-thema's

Mentale kracht

meer veerkracht, daadkracht, verbeterde werk- privé balans.

Beweging

meer energie, vitaliteit bevorderend, stressreductie.

Ontspanning

slapen, pauzes, meer focus en verbeterde prestaties.

Voeding

afvallen, aankomen of de relatie met voeding verbeteren.

Met Linda heb ik fijne coach gesprekken gehad. Ik heb er veel van geleerd. Veel over de werking van verschillende voedingsmiddelen die mijn darmflora helpen herstellen en beter zijn voor de algehele werking van mijn lichaam. Het begint in de ochtend, ik heb de regie over mijn nieuwe leefstijl. Want een goede start is een goede nachtrust. Ik begin de dag anders dan voorheen en dit is een energieke start van mijn dag. Het voelt zoveel beter, ik wil nu niet meer anders. De aanleiding was mijn darmontsteking en diabetes type 2 bestrijden en de bloeddruk verlagen. Ik ben geholpen naar een beter leven. Mijn bloedwaarden zijn nu goed. Ik ben heel blij en nogmaals, dankjewel!

Ineke LIN

Energiek, gezond en gelukkig leven

Het vitaliteit-programma zorgt ervoor dat jij als ‘motor’ van het bedrijf nog lang energiek, gezond en gelukkig kan leven +

Over LIN

Het is heel aantrekkelijk om ook te horen bij de categorie van vitale mensen. Met een goede gezondheid kun je optimaal deelnemen aan het leven, jouw leven. Gelukkig kunnen we zelf werken aan het verhogen van onze eigen vitaliteit. Daar weten we bij LIN alles van. Met LIN maken wij ondernemers en werknemers bewust van vitaal leven. Dit stimuleren wij via unieke presentaties, training, coaching en workshops. Vitaliteit is
stapsgewijs snel positief te beïnvloeden.
Een optimale gezondheid is een fundamenteel recht van de mens en daar kunnen we in onze westerse maatschappij best lang naar zoeken. Waarschijnlijk is dit herkenbaar voor jou. Voor mij ook, al vele jaren. Ik stelde mezelf als kind vragen zoals; waarom ademt deze man zo moeilijk en waarom ligt deze man altijd in bed behalve als hij eet? Waarom loopt iemand krom of recht of is dik of dun? Waarom lijkt het belangrijk dat ik gegroeid ben? We komen in het leven zonder gebruiksaanwijzing. Dat maakt het leven enerverend maar de mens ook kwetsbaar.  Gezondheid wordt gedefinieerd door WHO als “volledig lichamelijk, geestelijk en maatschappelijk welzijn en niet slechts de afwezigheid van ziekte of zwakheid”. Een mooie definitie en een hele zoektocht als je bewust met je gezondheid en de daarmee samenhangende vitaliteit aan de slag gaat. Daarom is het nu de tijd en de missie van LIN om kennis op het gebied van leefstijl en vitaliteit te delen. 

Ik heb Linda ervaren als een deskundig coach die theorie en praktijk goed weet over te brengen. Ze inspireert mij tot het nemen van de juiste stappen om mijn algehele vitaliteit te verbeteren en dat allemaal praktijk gericht. Ik vind Linda een warme, persoonlijkheid, laagdrempelig en tegelijkertijd stevig aan het “stuur.” Linda straalt rust uit en weet je te prikkelen om tot actie over te gaan. De interventies zijn heel goed toepasbaar in mijn dagelijks leven.

Hoe gaat LIN te werk?

Het vitaliteit-programma wordt gegeven binnen het bedrijf van de ondernemer. Met een eerste gesprek bepalen we de strategie waarmee we gaan samenwerken. We bepalen de koers die de vitaliteit in het bedrijf gaat verhogen.  Het te bereiken doel wordt besproken en de individuele vitaliteit wordt bepaald. Hierna kan de samenwerking en begeleiding van de werkgever starten. Binnen een aantal weken volgt de presentatie, workshop of training voor de werknemers en start de individuele coaching voor werknemers die aangegeven hebben met een specifiek doel begeleiding te willen.

Plan vitaliteit in je agenda voor jouw energieke leven

Welke tarieven worden er gehanteerd?

Bij LIN leveren we passende programma’s. De prijs is afhankelijk van het coachdoel, de intensiteit van het te behalen vitaliteitsdoel en de duur van het  vitaliteits-programma. Het programma is zeer waardevol en niet in geld uit te drukken. het gaat over jou. En jij en je werknemers zijn heel belangrijk. Er wordt betaald voor de waarde niet in uren.  De prijs wordt vooraf afgesproken en bedraagt minimaal 2500 euro.

Een on demand bedrijfsabonnement wordt jaarlijks bijgesteld. Dit houdt in dat de ondernemer op eigen verzoek direct informatie kan verkrijgen op het moment dat het wenselijk is en dat werknemers een afspraak kunnen plannen in een agenda.

Is het vitaliteit-programma geschikt voor jou?

Ben jij klaar om jouw bedrijf vitaal te maken, zodat je samen met jouw mensen meer successen kunt behalen en meer te vieren hebt? Plan een intakegesprek om te ontdekken wat Leefstijl Instituut Nederland kan betekenen voor jou en jouw mensen.

Veelgestelde vragen

Dit programma is geschikt voor gemotiveerde ondernemers, werkgevers, CEO’s die vitaliteit als meerwaarde zien. Je wilt je eigen vitaliteit of die van je werknemers verbeteren voor meer succes op werk- én privéniveau. 

Het vitaliteit-programma wordt een op maat gemaakt pakket. Na het eerste gesprek wordt besproken hoeveel begeleiding jouw bedrijf krijgt en maken wij een planning. Voor vragen verband houdende met het vitaliteit-programma zijn we binnen 24 uur bereikbaar.

Bij LIN leveren we maatwerk. Dat kan ook niet anders want jou bedrijf is uniek. De prijs is afhankelijk van het coachdoel, de intensiteit van het te behalen vitaliteitsdoel en de duur van het  vitaliteits-programma. Het programma is zeer waardevol en niet in geld uit te drukken. het gaat over jou. En jij en je werknemers zijn heel belangrijk. Er wordt betaald voor de waarde niet in uren.  De prijs wordt vooraf afgesproken en bedraagt minimaal 2500, 

Een on demand bedrijfsabonnement wordt jaarlijks bijgesteld. Dit houdt in dat de ondernemer op eigen verzoek direct informatie kan verkrijgen op het moment dat het wenselijk is en dat werknemers een afspraak kunnen plannen in een agenda.

Het programma kan voor de werkgever op ieder moment starten passend in de agenda. Voor de werknemers starten we na inventarisatie en voorbereidende werkzaamheden.

Vitaliteit is een specialisme van LIN. Met presentaties, training en coaching worden ondernemers, werknemers en particulieren begeleid om de regie over het leven te nemen door optimale toename van vitaliteit en energie. Met onze open en directe manier van communiceren en hoge mate van betrokkenheid komen we snel tot de kern. Eenieder krijgt overzicht in eigen vitaliteit, in fysiek en mentaal opzicht. Bij ondernemers en werknemers wordt tevens indirect gewerkt aan bedrijfswinst. Dat is een mooi cadeau, winst en vitaliteit. Een nieuwe balans voor alle deelnemers.

LIN Leefstijl Instituut Nederland draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders