Olieklas

Leer alles over essentiële oliën

Wat zijn essentiële olien?

Vele verschillende planten bedekken de aarde in verschillende vormen, maten, kleuren en geuren. Veel van deze planten bevatten bestanddelen die je niet met het blote oog kunt zien. Ze zitten verstopt in de wortels, bloemen, zaden, schors of op andere plekken in de plant. Deze bestanddelen staan bekend als essentiële oliën. Ze zijn zeer geconcentreerd, wat ze zeer krachtig maakt. Van de aromatische geur van rozemarijn, lavendel of een roos heb je vast weleens genoten. Essentiële oliën, ook wel de vluchtige aromatische bestanddelen, geven de plant z’n aroma, beschermen ‘m tegen gevaren vanuit de natuur en insecten, en spelen zelfs een rol in de bestuiving van de plant. Naast hun intrinsieke voordelen voor planten en de heerlijke geur voor mensen worden de essentiële olien al heel lang gebruikt voor voedselbereiding, schoonheid en gezondheid.

Hoe gebruik je essentiële oliën?

Essentiële oliën zijn geschikt voor een groot aantal fysieke en emotionele wellness-toepassingen. Ze kunnen worden gebruikt met één olie tegelijk of in complexe mengsels in één van de drie methoden:

Aromatisch

Bepaalde essentiële oliën kunnen, wanneer ze verneveld worden, zeer stimulerend werken, terwijl andere kalmerend en verzachtend kunnen werken. Het vernevelen van essentiële oliën kan ook de lucht reinigen en zuiveren van ongewenste geuren.

Op de huid

Veel essentiële oliën worden gemakkelijk door de huid geabsorbeerd en kunnen veilig op de huid worden aangebracht.

Intern

Bepaalde essentiële oliën hebben een rijke culinaire geschiedenis en kunnen worden gebruikt in de keuken.

Doe mee met de olieklas

In de olieklas leer je hoe je zuivere, krachtige en hoogwaardige essentiële oliën kan gebruiken en kan ervaren en kan delen met de wereld. Je leert hoe je met de oliën voor jezelf en je gezin een natuurlijke oplossing kunt vinden voor alledaagse problemen en hoe je kunt genieten van een betere gezondheid een beter welzijn en verhoging van vitaliteit.

€5,-

LIN Leefstijl Instituut Nederland draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches